onze aanpak de kinderen conflict faq partners contact
 
Scheiden,
hoe moet het nu met de kinderen?
Kinderen de dupe van de echtscheiding
Kinderen zijn altijd de dupe als men gaat scheiden. Misschien komt u zelf uit een gescheiden gezin. Dan weet u maar al te goed hoe waar dat is. Gaat u scheiden en zijn er kinderen, dan zorgen zij ervoor dat u met elkaar te maken blijft hebben, uw leven lang, ook al wilt u daar nu misschien niet aan denken.
 
Rekening houden met uw kinderen
U doet uw kinderen veel verdriet wanneer u er niet in slaagt samen rekening met hen te houden. Denk aan hun verjaardagen, bijzondere gebeurtenissen op school en sporten die ze beoefenen. Daar moet u toch bij zijn! Zij gaan later trouwen en krijgen eigen kinderen. Uw kinderen hebben u dan weer nodig, als grootouders. Denk ook aan uw eigen ouders. Denk er aan hoe pijnlijk het voor grootouders is wanneer zij door de echtscheiding hun kleinkinderen niet meer kunnen zien als vroeger. Regelt u de echtscheiding goed, dan voorkomt u dat.

Door de emoties die scheiden oproept is het voor u erg lastig u nu voor te stellen hoe u later toch op een "gewone" manier met elkaar om kunt gaan, in het belang van de kinderen. Daarom helpen wij u.

Dit weekend heb ik de kinderen
Zijn uw kinderen jong, dan gaat het vaak: "dit weekend heb ik de kids". Heeft u over uw kinderen geen goede afspraken gemaakt tijdens de echtscheiding, dan wordt dat weekend vaak overschaduwd door kritiek op de andere ouder. Dat is dan overigens niet alleen voor uw kinderen, maar ook voor uzelf een ramp. De negatieve gevolgen van de echtscheiding blijven uw leven beheersen, ook al bent u voor de wet al lang uit elkaar.
 
Alleen een goede alimentatie regeling is niet genoeg
Vaak wordt gedacht dat de zaak al goed geregeld is met het bepalen van de hoogte van de alimentatie. Niets is minder waar.
Gericht op de toekomst van uw kinderen is het belangrijk meer goede afspraken te maken dan alleen over financiŽle zaken.

Belangrijk is het deze afspraken goed vast te leggen. Daarmee voorkomt u dat uw kinderen de inzet vormen bij een latere onenigheid. Scheidenmoetbeter.nl zorgt voor de omgangsregeling, een eventueel co-ouderschap en het echtscheidingsconvenant. Altijd wordt het welzijn van uw kinderen vooropgesteld als u gaat scheiden ism met Scheidenmoetbeter.nl.

Ouderschapsplan
In het ouderschapsplan, wettelijk verplicht voor ouders van minderjarige kinderen, legt u de regeling m.b.t. uw kinderen vast. U kunt belangrijke details regelen.
Zoals de schoolkeuze, belangrijke beslissingen en de omgangsregeling. U kunt ook bepalen dat u alleen binnen een straal van een beperkt aantal kilometers mag verhuizen, zodat uw kinderen gemakkelijk met elk van u contact kunnen blijven houden.
 
De kinderen mogen niet de dupe worden van de echtscheiding
Wij kunnen het niet genoeg zeggen: de kinderen mogen niet de dupe worden van de echtscheiding! Daarom is het van het grootste belang het voor uw kinderen nu goed te regelen, ook al is dat voor u een extra emotionele belasting. Wij informeren en adviseren u op basis van uw situatie zodat u goed geregeld uit elkaar kunt gaan.
 
Vandaar onze naam, Scheiden Moet Beter!
 
Afspraken over kinderen moeten met grote zorgvuldigheid worden gemaakt. Vaker willen zij daar zelf bij worden betrokken.
disclaimer colofon home