onze aanpak en de kinderen conflict faq partners contact
 
Echtscheiding, kosten / Uitleg boedel en inkomensplan
 
€ 775, - All in!
Er zijn concurrenten die hiermee adverteren.
Maar pas op! 
 
All in? Nee! 
Het enige wat U voor uw echtscheiding aanschaft is de verzoekschriftprocedure, dat is bij ons slechts de eindfase van onze dienstverlening.
Alles daar omheen dient U zelf in te vullen. U moet dan zelf, op basis van een vaak summier model, tot een convenant komen en krijgt verder geen begeleiding. U loopt door op deze manier uw echtscheiding te regelen een groot risico dat U, uw zaken en die van uw kinderen niet goed op orde heeft. Denkt u daarbij niet alleen aan het financiŽle maar ook aan het emotionele leed na de echtscheiding. Alles zelf goed regelen is door de fiscale, juridische en financiŽle valkuilen voor een leek een onmogelijke opgave, zeker gezien het feit dat U maar ťťn kans krijgt om uw echtscheiding goed te regelen!
 
Bij ons bepaalt U zelf hoe duur U uit bent voor uw echtscheiding!
Tijdens het gratis intakegesprek kiest u zelf, met uitleg van de echtscheidingsdeskundige, welke diensten u afneemt en dus wat het u gaat kosten.
 
Bij ons kost een echtscheiding (in totaal, dus niet per persoon!) tussen de € 1.275,- en € 2.825, - afhankelijk van uw wensen. U wordt dan begeleid door een deskundig NMI Mediator met aandacht voor alle aspecten rondom uw echtscheiding.
Daar komt bij dat u van te voren weet waar u aan toe bent, u bepaalt namelijk op voorhand in het vrijblijvende intakegesprek samen met de NMI-mediator of en welke diensten u afneemt.
Bij de advocaat kost een echtscheiding gemiddeld € 5.000,- tot € 10.000,- per persoon.
 
Vertrouwen in de persoon van de mediator / echtscheidingsdeskundige
Al onze NMI-mediators beschikken over voldoende ervaring voor het regelen van een echtscheiding. Even belangrijk is het dat u beiden vertrouwen heeft in de persoon van de mediator. Daarom beginnen wij altijd met het vrijblijvende kennismakingsgesprek van u beiden met de door ons voorgestelde mediator uit uw regio. Deze deskundige op het gebied van scheiden blijft uw aanspreekpunt gedurende de procedure van A tot Z, hij of zij loodst u door de het hele traject.
 
Snelheid
Omdat wij uw echtscheiding door een rechtbank centraal voor heel Nederland laten bekrachtigen, (u hoeft hier niet naartoe!) is bij ons na het opmaken van uw convenant uw scheiding binnen 5 tot 6 weken bekrachtigd.
Elders duurt dat al snel drie tot vijf maanden afhankelijk van welke rechtbank u kiest.
 
Subsidie
Kijk op http://www.rvr.org/ (Raad voor Rechtsbijstand) of u met uw inkomen en vermogen in aanmerking komt voor door de overheid gesubsidieerde mediation. Wij werken over het algemeen niet op basis van gesubsidieerde mediation. Dit betekent dat de kosten voor onze diensten volledig voor uw beider rekening komen.
 
Elk een eigen advocaat
Kies je elk voor een eigen scheidingsadvocaat en laat je de rechter beslissen over de voorwaarden van de echtscheiding, dan is dat een dure (€ 20.000, - tot € 30.000, - is geen uitzondering!) en vooral onaangename zaak. Deze manier van scheiden wordt wel een vechtscheiding genoemd. Uw kinderen worden daarvan meestal de dupe. Ook zelf ondervindt u schade van de gang naar de rechter, zelfs als diens uitspraak voor u voordelig is. Beslist de rechter dan is er nooit een echte winnaar, want door de kinderen blijven u en uw aanstaande ex na de echtscheiding altijd met elkaar te maken hebben.
 
 
Omdat het erg belangrijk is ook voldoende aandacht te hebben voor de financiele en fiscale aspecten rondom uw scheiding, werken onze mediators nauw samen met financieel deskundigen. Wij raden u aan in samenspraak met uw mediator een financieel plan te laten opstellen om u te helpen de beste afspraken te maken over alimentatie en boedel/vermogensverdeling.

Uitgangspunten van een financieel plan bij echtscheiding
  • Het op een duidelijke, en voor iedereen begrijpelijke, manier inzichtelijk maken wat men aan geld en goederen heeft zowel voor als na de echtscheiding en laten zien hoe dit zo optimaal mogelijk verdeeld kan worden.
  • Het op een overzichtelijke en voor iedereen begrijpelijke manier inzichtelijk maken van het bruto en netto inkomen voor en na de echtscheiding.
  • Het op een overzichtelijke en voor iedereen begrijpelijke manier inzichtelijk maken wat de
    woonwensen en of uitkoop van de (ex)partner zowel bruto als netto voor u beiden kan betekenen.

Waarom is een financieel plan bij echtscheiding belangrijk?
Omdat een minder doordachte boedelverdeling nadelige gevolgen kan hebben.
Om er een paar te noemen:
  • (onnodig) Uw woonwensen niet kunnen realiseren.
  • Achteraf tot de conclusie komen dat men een bepaalde spaar- of lijfrenteverzekeringen niet te gelde kan maken om fiscale redenen.
  • Wanneer zaken over het hoofd worden gezien wordt men na de scheiding waarschijnlijk met vervelende consequenties geconfronteerd.

Deze lijst had nog vele malen langer kunnen zijn maar onze beleving is dat het er op neer komt dat een optimale boedelverdeling mede bepalend is voor de toekomst van u en uw kinderen.

Inkomensplan
U kunt op basis van een bruto alimentatiebedrag tot afspraken komen.
Maar onze ervaring is dat mensen het fijn vinden en makkelijker tot afspraken kunnen komen als ook de netto inkomens na de scheiding inzichtelijk worden gemaakt. Fiscale voordelen die na de scheiding van toepassing zijn maken al snel een netto verschil van enkele honderden euro's per maand.
Wij laten u zien dat in vele gevallen, door bepaalde keuzes, dat voordeel zelfs voor beiden kan gelden. Verschillen die, bij het gaan voeren van twee huishoudens van het zelfde inkomen, erg van invloed kunnen zijn op de leefomstandigheden van u en uw kinderen na de echtscheiding.

De woonwensen
Regelmatig is het zo dat een nuanceverschil in de boedelverdeling en of alimentatieafspraak het verschil maakt tussen het wel of niet kunnen realiseren van uw woonwensen. Het verschil tussen een woning in een achterstandbuurt of in een wijk waar u en uw kinderen weer een toekomst op willen bouwen.
Daarnaast is het van belang dat u voor het maken van definitieve afspraken zich bewust bent van uw netto woonlasten en uw mogelijkheden. Eenmaal een convenant juridisch bekrachtigt, maakt het moeilijk om nog veranderingen aan te brengen.
Tot dusver een globale omschrijving van wat een financieel plan bij scheiding kan impliceren, maar het blijft een maatwerk product. Voor iedere specifieke situatie zullen de accenten dus anders worden gelegd. Voor meer vragen kan U ten alle tijden contact opnemen via het contactformulier, klik hier om direct te worden doorverwezen naar de contactpagina.
 
disclaimer colofon home